In 1Gennep Revue in startblokken

In 1Gennep Revue in startblokken

Revue in startblokken

Er is al uitvoerig over geschreven: de musical Carrousel,die wordt geproduceerd door de stichting Revue Gennep komt eraan. Het is alweer vijf jaar geleden dat de laatste editie was.
Deze week, op 28, 29 en 30 oktober, in sporthal Pica Mare in Gennep, gaat het gebeuren. Op vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.00 uur en op zondag om 14.00 uur

Wat is het thema?
“Het is een sprankelende musical over een ontluikende liefde tijdens de Gennepse kermis. De 21-jarige Romeo Vandermolen, zoon van de exploitant van de rupsbaan, wordt verliefd op de 17-jarige Juul van der Wal, het Gennepse meisje achter de kassa van Jan Linders. Het hele stuk staat in het teken van de kermis. Dat hun kersverse verliefdheid niet bij iedereen in goede aarde valt, laat zich raden…”

Een duidelijk ander thema dan voorheen
“Klopt. Dit jaar is het een tijdloos liefdesverhaal, dat voor iedereen herkenbaar is. De vorige edities gingen over de historie van Gennep en de actuele politiek.”

Lange voorbereidingen?
“Bijna twee jaar van voorbereidingen en door iedereen is hard gewerkt. Er zijn 133 deelnemers : zij acteren, dansen, zingen, musiceren en figureren in deze grootste amateurmusical van Nederland. Dan zijn er nog een groot aantal vrijwilligers: in totaal werken er zo’n tweehonderd mensen aan deze productie mee. Als je door het bestuur van Revue Gennep gevraagd wordt om deel uit te maken van het productieteam dan weet je dat je trots mag zijn, maar ook dat je je een hoop werk en een grote verantwoordelijkheid op de hals haalt. Vanaf de start spatte de creativiteit ervan af en is er verschrikkelijk hard gewerkt. De kleding bijvoorbeeld bestaat uit meer dan 250 kostuums.”

Wie heeft het verhaal geschreven?
“Het verhaal is speciaal voor Revue Gennep geschreven door Geurt Franzen uit Boxmeer, geregisseerd door Pepijn Moors uit Amsterdam en de muziek komt van Steven Gerrits uit Gennep.”

Wie ontwierp de kleding?
“Sandra Voots is verantwoordelijk voor de ontwerpen en het aansturen van het team naaisters. Met een klein budget en een strakke planning heeft ze iets prachtigs weten te realiseren. Wie de kostuums in Carrousel straks voorbij ziet komen, zal niet geloven dat er een groot aantal badmatjes en tieraps gebruikt zijn.”

En wie is de choreograaf?
“Marlieke Silvertand stond als choreograaf voor de uitdaging om verschillende dansen te maken voor een grote groep deelnemers die zich niet had aangemeld voor dans. Met haar gedrevenheid heeft ze mensen geholpen hun grenzen te verleggen. Deelnemers die kwamen om te dansen, hebben geleerd om tegelijkertijd te zingen. Figuranten die op de achtergrond een rolletje wilden, doen nu mee in ingewikkelde choreografie waar ze zichzelf eerder niet toe in staat achtten.”

Kaartjes?
In de voorverkoop via www.revuegennep.nl kost een entreekaart € 22,50 en aan de kassa € 27,50. Op zondag geldt er een jeugdtarief voor kinderen tot en met 12 jaar van € 12,50. Meer info op de website: www.revuegennep.nl

Tekst: Linda Salden en Matthee Moons

2016-10-26-revue-in-startblokken