Welkom bij de Revue 2023: ‘Brand Meester’

INLEIDING BRAND MEESTER

Na een aantal brainstormsessies waren de schrijvers eruit: het verhaal voor deze editie van de Revue zou over een impactvolle brand in Gennep gaan. Gennep heeft namelijk een historie met branden en het leek de drie schrijvers een leuke uitdaging voor de regisseur om daar een mooi visueel plaatje van te maken. Op de avond dat het schrijversteam de verhaallijn aan het bestuur ging presenteren, moesten ze de locatie verlaten wegens, juist: een brand in het complex. Een teken van het universum?!

OVER BRAND MEESTER

Vier mensen van middelbare leeftijd komen terug in de gemeente waar ze opgegroeid zijn: Gennep. Ze komen de laatste eer bewijzen aan hun geliefde onderwijzer meester Gerard. Maar… alle vier dragen ze ook een schuldgevoel met zich mee: ze waren direct betrokken bij de grote brand die eind jaren 80 Gennep opschrikte en waarbij een groot deel van hotel De Pomp in vlammen opging. Een brand, die lang zijn sporen in het stadje naliet.

De vier zijn echter niet de enige met schuldgevoelens. Ook Harry, toentertijd barman van het hotel en Frits, toen klasgenoot van de dames, nu de eigenaar van hotel De Pomp, hebben redenen om aan te nemen dat juist zíj de veroorzakers van de brand waren. En wat was de rol van meester Gerard? 

Lukt het Erika, het nichtje van meester Gerard, enig licht op de zaak te werpen? Ook zij was op het schoolfeest aanwezig toen de brand uitbrak. Destijds schreef ze voor de schoolkrant, nu is ze multimedia talent en podcastmaker in Amsterdam. Op het sterfbed van haar oom is ze geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden. Ze besluit research te doen; wellicht om er later een podcast van te maken. 

Ga met ons mee naar de jaren tachtig met de swingende muziek van toen, de inzichten en technieken van nu en leef mee met de universele struggles die van alle tijden zijn om uiteindelijk samen weer iets wijzer, of juist niet, te vlammen op een vurige medley.  Veel plezier!

Met dank aan Marc-Jan Janssen

Aan Brand Meester doen mee:

Alle deelnemers (exclusief Brandweer en Harmonie)

De jeugd van TSP:

Het ensemble:

De koorzangers:

De fietsers en bijrollen:

De band:

Het kledingteam & de toneelmeesters:

Het productieteam:

De solozangers:

De schrijvers: Twan Maassen, Linda Salden & Maarten Daniëls

Het bestuur: Magiel Hagemans, Tessa Janssen, Tessa Heijligers, André Vurens, Anouk Manders – Rutten & Thieu Simons

ABCDEFGH jong en oud moeten nog aangevuld worden.

Evt groepsfoto brandweer en harmonie

Ook deze keer hebben wij de Revue-loterij. Voor slechts € 0,50 per lootje maakt u al kans op hele mooie prijzen. Er is onder andere het volgende te winnen: Een overnachting in voor 2 personen in JungleDome in Centerparcs ter waarde van € 750, maar ook een heerlijke massage bij Mingmen. Kijk ook op revuegennep.nl/loterij
De lootjes zijn te koop bij onze lotenverkopers.

Revue 100 jaar in vuur en vlam

Heeft u ‘Revue 100 jaar in vuur en vlam’ al aangeschaft?
Voor slechts € 5,99 is deze glossy verkrijgbaar bij de Glossy-stand.
Let op! De oplage is beperkt.

Link naar podcast:

Teun Rutten heeft de afgelopen jaren een mooie documentaire gemaakt.

Bekijk hier de

Sponsoren

Afbeeldingen doeken