2023 Brand Meester

Brand Meester!

Na een aantal brainstormsessies waren de schrijvers eruit: het verhaal voor deze editie van de Revue zou over een impactvolle brand in Gennep gaan. Gennep heeft namelijk een historie met branden en het leek de drie schrijvers een leuke uitdaging voor de regisseur om daar een mooi visueel plaatje van te maken. Op de avond dat het schrijversteam de verhaallijn aan het bestuur ging presenteren, moesten ze de locatie verlaten wegens, juist: een brand in het complex. Een teken van het universum?!

OVER BRAND MEESTER

Vier mensen van middelbare leeftijd komen terug in de gemeente waar ze opgegroeid zijn: Gennep. Ze komen de laatste eer bewijzen aan hun geliefde onderwijzer meester Gerard. Maar… alle vier dragen ze ook een schuldgevoel met zich mee: ze waren direct betrokken bij de grote brand die eind jaren 80 Gennep opschrikte en waarbij een groot deel van hotel De Pomp in vlammen opging. Een brand, die lang zijn sporen in het stadje naliet.

De vier zijn echter niet de enige met schuldgevoelens. Ook Harry, toentertijd barman van het hotel en Frits, toen klasgenoot van de dames, nu de eigenaar van hotel De Pomp, hebben redenen om aan te nemen dat juist zíj de veroorzakers van de brand waren. En wat was de rol van meester Gerard? 

Lukt het Erika, het nichtje van meester Gerard, enig licht op de zaak te werpen? Ook zij was op het schoolfeest aanwezig toen de brand uitbrak. Destijds schreef ze voor de schoolkrant, nu is ze multimedia talent en podcastmaker in Amsterdam. Op het sterfbed van haar oom is ze geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden. Ze besluit research te doen; wellicht om er later een podcast van te maken. 

Ga met ons mee naar de jaren tachtig met de swingende muziek van toen, de inzichten en technieken van nu en leef mee met de universele struggles die van alle tijden zijn om uiteindelijk samen weer iets wijzer, of juist niet, te vlammen op een vurige medley.  Veel plezier!

Met dank aan Marc-Jan Janssen

Brand Meester Registratie GennepNews

Bekijk hier de registratie van de zaterdagvoorstelling.

Brand Meester: registratie GennepNews

Brand Meester de podcast

‘Brand Meester’ is na de voorstelling nog niet klaar. Vanaf maandag zijn er nog enkele afleveringen te beluisteren met daarin de mensen die we in ‘Brand Meester’ nog niet gezien of gehoord hebben. Hier kunt u nogmaals de trailer luisteren, en vanaf 12 juni 2023 kunt u daar ook de andere afleveringen vinden. Ook staat de podcast op spotify.

Fotoalbum Malou Slungers

Malou Slungers is vanaf februari 2022 betrokken om het hele proces vast te leggen. Van allereerste kennismaking met het productieteam, de workshops in de kerkdorpen, het kiezen van de rollen, uitreiking van het script tot het vastleggen van de activiteiten achter de schermen.
Hier is het fotoalbum. Wilt u de foto’s bekijken dan is naam en email invullen voldoende. De foto’s zijn ook te koop.

Docu ‘Op weg naar Brand Meester’

Teun Rutten heeft de afgelopen jaren een mooie documentaire gemaakt. Afleveringen over het bestuur, de dames van de kleding en over Anneke en Jolanda zijn hier te zien. De afleveringen staan op youtube, maar u kunt ze ook op onze site vinden. De voorstelling van zaterdag zal door GennepNews worden vastgelegd.

Aan Brand Meester werkten mee (in willekeurige volgorde):

Alle deelnemers (exclusief Brandweer en Harmonie)

De jeugd van TSP: Nila Postma, Milo van Lieshout, Lena Postma, Robin van de Voordt, Janne Groen, Eke Groen, Noud Kleintjes, Aart Gerrits, Janske Brauers, Liene Coenen, Robyn Piest, Jael Engelen, Lola Beerten, Jurre Lamers, Maud van den Corput, Alexa de Klerk, Hugo Willems, Pim Gerrits, Jedidja Baart, Sinne Postma, Nyale Jansma, Lieve Schaars, Silke Slungers, Danni Klein, Sofie van der Wereld. Olv Lieneke & Steven Gerrits. Kijk ook op TSP Gennep

De dansers: Sylvia Linders, Petra Verhagen, Germa Vloet, Paul van Riet, Seth Wattimena, Sylvia Kerkhoff, Nienke Jansen, Annemarie Willems, Judith Tönnissen & Karel Huberts. Niet op de foto: Natasja Janssen, Linda Jaspers, Rosalie Kuijpers, Liesje Gerrits & Doortje Gerrits.

Het koor en ensemble: Birgit Holtermans, Riet Doorman, Morris Janssen, Elsemiek Mengelberg, Laiza Lekatonpessy, Margriet Weerts, Marijke Janssen, Sjoerd Giesbers, Anita Tekaat, Monique Rutten, Herma Hopman, Annelies Hopman.

De fietsers en bijrollen: Plien Frederix, Ardie de Bruijn, Trees Lely, Ellen Bens, Marijke Ingenbleek, Reindert Augustijn, Anne Arts

De band: Johan Vogelzangs, Harm Vullings, Richard Jaspers, Jan Luppes, Frank van Wely, Harry Brons, Arno Marinussen, Berry Driessen, Steven Gerrits, Henk Hendrix, Sander Groenen, Bart Maas.

De toneelmeesters: John Hofmans, Louis Popeliers & Theo Roosenboom

Het kledingteam: Ilse v/d Wijst, Carla Brandt, Ria Ponjee, Diede Mulders, Marit Welles, Mirjam Basten, Patricia Lucassen, Liesbeth Eggermont & Birgit Noij.

Het grimeteam: Tamara Pouwels, Sylvia Poppelier, Severine Poppelier, Karin van Wezel, Anita Rutten, Vanity Baloebon, Maaike Augustijn & Jeyda

De solozangers: Daniëlle Lamers, Mijke Campschroer, Karin Jongen, Niek Graat & Jetty van Ooijen.

Jeugd ABCDEFGH: Huub Driessen, Jetske Jaspers, Mirke van Ooijen, Lonneke Otermans, Sjoerd v/d Werff, Laura Onderwater, Boaz Hagemans, Jur Hopman.

Oud ABCDEFGH: Teodora Maris, Pieter Coopmans, Luc de Groot, Frans de Jong, Henriëtte Hubbers, Gertie Otten, Ad Janssen, Gerda Franken, Tineke Schoenmakers, Jan Jansen.

Het productieteam: Dafne Noij, Jack Knops, Ellen Michels, Harm Vullings, Anneke Schröder, Arno Marinussen, Steven Gerrits, Jolanda van Vegten, Nikki Noij. Niet op de foto: Twan Maassen (staat bij schrijvers)

De schrijvers: Twan Maassen, Linda Salden & Maarten Daniëls

Het bestuur: Magiel Hagemans, Tessa Janssen, Tessa Heijligers, André Vurens, Anouk Manders – Rutten & Thieu Simons

Het bouwteam: Peter de Bruijn, Martien Rutten, Joep Thijssen, Niet op de foto: Frans Frederix, Cornel Gartsen & Jan Schim

De harmonie: Harmonie Gennep: Marja Simons, Thieu Simons, Janine Kusters, Ellen Blokland, Wineke Kusters, Karin Kaesler, Dorien Coppers, Ingrid Wennekers, Melanie de Kater, Wilbert de Groot, Stef Rutten, Tren Kusters, Stijn Kusters, Leon Manders, Erich Kaesler, Wilma van der Linden, Johan Vogelzangs & Mat Rutten (niet op de foto: Marloes Hoesen, Linda Persoon)
Harmonie Ven / Ottersum: Monique Voesten, Erica Koldenhof, Martien Buitendijk, Wim Hopman, Jeroen Hopman. (niet op de foto Harm Vullings) De harmonie speelt per voorstelling in een wisselende samenstelling.

De brandweer: Theo van de Venne, Martijn Weren, Iwan Vervoort, Erik Thijssen, Rida Tanane, Marieke Janssen, Gareth Keal & Tom Smeets. De brandweer speelt per voorstelling in een wisselende samenstelling.

Glossy: Revue 100 jaar in vuur en vlam

Heeft u ‘Revue 100 jaar in vuur en vlam’ al aangeschaft?
Wilt u er een? Mail naar info@revuegennep.nl of koop deze bij De Lange Tafel of Primera Gennep.