In de Maasdriehoek van 21 juni ‘Sneak preview’ vierde Revue tijdens Summmertime

In de Maasdriehoek van 21 juni ‘Sneak preview’ vierde Revue tijdens Summmertime

Bij 4Evenst in feestzaal Pica Mare wordt al maanden gewerkt aan het welslagen van de vierde Revue van Gennep. Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober is sporthal Pica Mare drie dagen het decor voor de revue Carrousel. Tijdens de twede Summmertimezaterdag -opzaterdag 2 juli- biedt de organisatie achter het culturele Gennepse hoogstandje een ‘sneak preview’.

2015-10-10 Revue opent kermis 01

Door Jos Gröniger

Naast scènes uit de revue, die vertelt over romances rondom de Gennepse kermis, maakt het Summmertime-publiek dan kennis met de nodige aspecten van de Revue 2016, die geschreven is door de Boxmeerse journalist en schrijver Geurt Franzen. De regie van Carrousel is in handen van Pepijn Moors uit Amsterdam. Op de Markdt in Gennep, waar een groot deel van scenes van Revue Carrousel zich afspeelt, nemen 45 medewerkers deel. In twee sessies wordt een top van de sluier opgelicht. Koor, ensemble, dansers en de hoofdrolspelers brengen het lief ‘Vanavond gaan we naar de kermis in de stad’.

Veelomvattend

Voorzitter Magiel Hagemans introduceert het bestuur van Stichting Revue Gennep waarna schrijver Geurt Franzen het verhaal van Carrousel presenteert en de hoordrolspelers voor het eerst in het openbaar voor het voetlicht treden. Zij spelen delen uit de diverse scènes uit de revue. Ook het koor en ensemble brengen werken uit Carrousel ten gehore. Tijsens Summmertime is o m15.00 en 16.30 uur de bühne op de markt vrij voor de artiesen van de Gennepse revue Carrousel. De voorbereidingen van de revue, die eind oktober in première gaat, zijn inmiddels in volle gang. Tijdens de Gennepse kermis van 2014 werden thema, schrijver, regisseur en componist gepresenteerd. De oproepen voor aanmeldingen van artiesten kwam kort daarna op gang.

Sinds september 2015 wordt bij 4Events druk voorbereid op de revue. In de grote zaal komen de tientallen acteurs en zangers en zangeressen voor de wekelijkse repetitie. Ook de muzikanten zijn steeds present. Ook voor het werk achter de schermen zijn wekelijks velen actief. In de kelder van basisschool Maria Goretti wordt gewerkt aan de decorstukken en in de in de foyer van 4Events reutelen naaimachines iedere maandagavond om de 250 maatkostuums te vervaardigen.

Drie voorstellingen

Een overzicht dat stichting Revue Gennep beschikbaar gesteld heeft, leert dat 104 artiesten actief zijn. De totale crew van de revue beslaat meer dan 200 vrijwilligers. Samen zijn zij goed voor het vertolken van 21 originele liedjes, 25 scènes, 60m2 projectie, 80 decorstukken, 150 overlegbijeenkomsten en vergaderingen, 210 m2 posium en 250 op maat gemaakte kostuums. Dat alles leidt tot drie voorstellingen waar in totaal 2.700 mensen op af komen.

De kaartverkoop voor de drie voorstellingen van de Gennepse Revue Carrousel zijn inmiddels gestart. De verkoop van de kaarten voor de uitvoeringen op 28, 29 en 30 oktober verlopen uitsteken. Kaarten zijn te koop via de website > tickets. De betaling geschiedt via iDeal. De kaarten kosten 22,50 euro per stuk. Voor de voorstelling van zondagmiddag worden kindertickets