Over Revue Gennep

Revue Gennep organiseert eens in de ongeveer vijf/zes jaar een nieuwe musicalproductie. Dit gebeurt door voornamelijk vrijwilligers met amateurs. De schaal waarop dit gebeurt maakt dat we een van de grootste amateurproducties van Nederland zijn! En in 2011 en 2016 met alleen maar eigen makelij. Het verhaal, de liedjes, de muziek, de dans, de kostuums, de decors en de regie: alles is origineel en speciaal voor deze uitvoeringen geschreven, bedacht en gemaakt.

Het bestuur, dat ook uit vrijwilligers bestaat, trekt ruim drie jaar uit voor de voorbereidingen. Het proces begint met het verhaal: we, de bestuursleden, zoeken een schrijver en geven die een kader voor het verhaal. Zodra die schrijver een verhaallijn heeft bedacht, een synopsis, dan kunnen we op zoek naar een regisseur. De regisseur is de enige ingehuurde en betaalde professional.
Vervolgens gaan we het productieteam samenstellen. Voor ieder specialisme zoeken we iemand, een (semi-)professional dus, uit de regio die bereid is om ruim twee jaar op aanwijzingen van de regisseur de uitwerking te verzorgen en teams van uitvoerende vrijwilligers en deelnemers aan te sturen en begeleiden. Dit vergt een bepaalde expertise en discipline, én leidinggevende kwaliteiten. Je begrijpt, dit is dan wel allemaal vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend wat deze mensen aan verantwoordelijkheden op zich nemen!

Dan beginnen we met het bekend maken van het feit dat er een nieuwe Revue aan komt en kunnen we deelnemers gaan werven. Als bestuur buigen we ons erover hoe we dat doen, wanneer, waarom, voor wie en met wie. Doel is om iets moois samen neer te zetten waar de inwoners van de regio van kunnen genieten. Maar dat niet alleen, ook is het de bedoeling dat deelnemers wat nieuws leren, uit hun comfortzone stappen en hun grenzen verleggen.
Dit alles samen verbindt een hele grote groep mensen die anders nooit met elkaar in aanraking waren gekomen. Die elkaar nu leren kennen, verbonden raken met elkaar en elkaar ook ná de uitvoeringen weer weten te vinden. Op sociaal en maatschappelijk vlak komen er fantastische verbindingen tot stand die verder reiken dan Revue of andere clubs. Kortom, de Revue is véél meer dan een musicalproductie en de mensen die hier onder vermeld worden leveren hier een onbetaalbare bijdrage aan.


Het bestuur

Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor Revue Gennep. Ze start in 2018 met de organisatie van de volgende editie. Daaronder valt de financiële, de organisatorische en de maatschappelijke verantwoording. Een hele klus waarvan keer op keer is gebleken dat deze veel voldoening geeft!

Magiel Hagemans is voorzitter, Thieu Simons penningmeester, André Vurens secretaris. Linda Salden verzorgt de PR en communicatie,  Tessa Janssen en Tessa Heiligers zijn bestuurslid.


Schrijver, regisseur en arrangeur

We starten het proces met het bepalen van een onderwerp voor het verhaal. Dan zoeken we een schrijver en vervolgens een regisseur en een componist. Dit creatieve span valt onder leiding van het bestuur.


Het productieteam

Het productieteam draagt mede zorg voor de totstandkoming van de uitvoeringen van Revue Gennep. Vanuit hun eigen specialisme hebben ze verantwoordelijkheden en sturen ze de deelnemers aan. Het productieteam staat onder leiding van de regisseur.


De deelnemers!

Vele mensen zetten zich in voor de voorstelling van deRevue, soms met nauwelijks ervaring, soms zelfs zonder ervaring en sommigen met al verschillende Revues achter de rug. Alle leeftijden, uit verschillende dorpen, mensen die elkaar nog nooit hebben ontmoet maar nu al een echte Revue-familie vormen.

De voorstelling in 2016, Carrousel, werd mogelijk gemaakt door zeven hoofdrolspelers, vijf bijrolspelers, zes dansers, 28 deelnemers van het ensemble, tien kinderfiguranten, veertig koorleden, zeventien muzikanten, negentien naaisters, vier decorbouwers en zes toneelmeesters zetten zich al maanden in. En daar kwamen nog tientallen vrijwilligers achter de schermen bij rond de uitvoeringen.

SONY DSCEen groot deel van de deelnemers aan Carrousel (maar niet alle)