Anneke Schröder regisseert volgende editie Revue

Anneke Schröder regisseert volgende editie Revue

De overeenkomst is ondertekend, afspraken zijn gemaakt en de planning is gereed. Zodra het zakelijke deel dat er nu eenmaal bij hoort was geregeld, zag het bestuur van Revue Gennep het enthousiasme van Anneke Schröder afspatten. Het creatieve proces was al aan de gang!

Op 24 juni werd met een handtekening de samenwerking tussen Stichting Revue Gennep en Anneke Schröder bekrachtigd. Eind 2019 benaderde het bestuur verschillende regisseurs met de vraag of ze interesse hadden om de editie van 2023, dat is 100 jaar na de eerste reeks uitvoeringen, te regisseren. Aangenaam verrast waren de bestuursleden toen bleek dat het merendeel het een eer vond om hiervoor gevraagd te worden. Verschillende gesprekken met kwalitatieve kandidaten die er veel zin in hadden volgden waaruit Anneke is geselecteerd om mee verder te gaan.

Anneke Schröder woont in Mierlo en heeft veel ervaring in het regisseren van grote producties. “Vooral buitenproducties vind ik fantastisch om te doen.” De manier waarop ze dat vertelt maakt direct duidelijk dat ze met passie en vol overgave aan de slag gaat. “Ik werk graag met mensen van alle leeftijden en ben altijd op zoek naar de verbinding. Dat is wat me ook zo aanspreekt bij Revue Gennep. Die verbinding staat voorop. Het gaat om het proces en niet alleen om het eindresultaat. Dat past bij mij.”

Na het zetten van de handtekeningen maakte Anneke kennis met het schrijversteam bestaande uit Twan Maassen, Maarten Daniëls en Linda Salden. Zij mochten aan Anneke de verhaallijn presenteren waarbij de regisseur al vlot druk gebarend ging uitbeelden wat ze voor zich zag. Met haar aanstekelijke enthousiasme gaat het bestuur van Revue Gennep vol  vertrouwen deze volgende fase van het proces in.